Cara Nak Buat Doh Roti Canai

Lepas tu biarkan dalam 2 jam. Uli pakai tangan dekat 20 minit biar nampak licin.


43k Perkongsian Fb Rupanya Ini Cara Mudah Buat Roti Canai Di Rumah

Tak payahlah nak keluar beli roti canai dah.

. Tiga cawan tepung gandum 2. Mula mula campurkan tepung gula dan garam. JANGAN defrost terus masak masa tengah beku tu.

Masukkan tepung gula garam marjerin dan telur dalam bekas. Campurkan tepung gula dan garam. Sapu bekas dengan marjerin supaya doh tidak melekat.

Kemudian masukkan telur dan air. Uli sampai doh tak melekat kat tangan. Bahagikan doh kepada bahagian kecil bahagi kepada 12 biji bola semuanya.

Keluarkan Roti Paratha tu yang belum dimasak. Panaskan kuali tak payah letak minyak. Taruh terigu di dalam sebuah wadah buat lubang.

Salutkan setiap satu doh dengan marjerin untuk mengelakkan melekat. Campurkan bahan susu gula garam dan telur ke dalam air. Saya buat 27 biji Ini terpulang kepada anda.

Roti canai mamak pun tak semua kedainya sama. Ready untuk tebar roti. Oleh itu ramai yang kongsikan cara-cara nak buat roti canai di group masakan.

Uli hingga doh tak melekat saya uli lebih kurang 20 minit. Kalau uli mesin gunakan air sejuk. Kalau nak gunakan minyak pun boleh.

Kemudian masukkan telur dan air. Buatkan bulat kecil dalam 75-90 gram satu-satu adunan ni boleh dapat dalam 10 roti canai. Kasi taruh kuah banjir fuhhh nikmat.

Tuang air sedikit demi sedikit ke dalam tepung. Potong doh kepad 23 biji. Uli hingga doh tidak melekat uli lebih kurang 20 minit.

Kalau uli menggunakan tangan gunakan air suam. Kalau semalaman pun boleh. Kesempatan tu El terus buat stok roti canai dan kuah dhal frozen nti sng nk mknjangan lupa sambal tumis dan kuah daging masak hitam.

Minyak untuk sapu bila jadi doh 1 biji telur CARA PENYEDIAAN CANAI HOMEMADE. Kalau uli mesin guna air sejuk. Setengah cawan minyak masak 3.

Campurkan tepung dan minyak masak serta ramaskannya sampai sebati. Bulatkan doh kemudian sapu marjerin kesemua doh tadi. Cara-cara untuk membuatnya.

Satu sudu kecil garam 5. Guna Roti Canai Roti Parata Frozen 1 sudu teh minyak telur Cara-cara. So baru-baru ini akhirnya El dah tau doh roti canai yg betul2 jadi lembut dan garing.

Gaul rata pastu masukkan air sikit2 ye jangan masuk banyak terus takut doh lembik. Jadi sudah pasti hasilnya juga tak sama. Satu sudu gula 4.

Kerana doh dan orang yang menebarnya berbeza. Selepas 20 minit keluarkn doh letakkan doh di atas meja yang bersih. Satu cawan air suam Cara-cara nya.

Kalau dah lembik susah nak adjust kalau dah lembik frozen semula sampai keras baru digunakan. Terus letak Roti Paratha yang sejuk beku tu. Silalah cuba resepi kami insyaAllah menjadiRahsia doh roti canai resep rahsia doh roti canai Roti canai atau roti jenis.

Kalau uli tangan gunakan air suam. Kacau hingga larut dan sebati. Bila dah licin sapu minyak.

Bahagikan doh kepada bahagian kecil saya bahagi kepada 12 biji bola semuanya ikut suka korang kalau anak 10 buat. Akan tetapi di musim sekarang ni risau juga nak keluar rumah semata-mata roti canai mamak kan. Assalamualaikum salam sejahtera.

Campurkan garam gula serta air suam. Uli sehingga menjadi doh kemudian rehatkan doh selamat 10 minit. Uli lagi doh dan rehat sekejap dan sambung uli lagi sampai doh menjadi licin dan kenyal.

Kemudian masukkan tepung gandum dan marjerin. Jika inginkan roti canai besar buat besar besar.


Resepi Roti Canai Recipes Food Roti


Cara Cara Buat Roti Canai Frozen Yang Sedap Lembut Tahan Lama


Cara Mudah Buat Roti Canai Homemade Yang Lembut Sedap


Roti Chanai Resep Makanan Resep Makanan India Ide Makanan

No comments for "Cara Nak Buat Doh Roti Canai"